navigation-menu
close
Probeer gratis

De alles-in-één API voor in- en uitvoer

De meest geavanceerde en snelste manier om ervoor te zorgen dat uw douanezaken 100% compliant zijn. Met actuele gegevens uit het douanetarief van het VK, Zwitserland en de EU.

Alles begint met geldige GS-codes

Onze API helpt u om GS-codes te valideren en u te vertellen of ze compleet en actueel zijn.

Controleer bijvoorbeeld direct of een GS-code* die een klant of leverancier u heeft gestuurd wel geldig is. Bovendien veranderen GS-codes voortdurend. Met de API van Taric Support controleert u eenvoudig of een GS-code nog steeds geldig is.

 • Valideer GS-codes
 • Toon mogelijke aanvullingen van onvolledige GS-codes
 • Verkrijg de omschrijving van GS-codes
 • Blader door GS-codes

* NB: de EU en Groot-Brittannië gebruiken 8‑cijferige en 10-cijferige goederencodes die zijn gebaseerd op de 6‑cijferige GS-codes, dus technisch gezien zouden we het moeten hebben over UKGT-codes, GN-codes en / of TARIC-codes. Omdat de term GS-code echter zo algemeen gebruikt wordt passen wij deze benaming ook toe.

Bereken rechten & belastingen

Wat gaat dit me kosten?

Invoerrechten en belastingtarieven veranderen voortdurend. Met de API van Taric Support integreert u ze direct in uw eigen systemen, zodat u altijd een actueel antwoord op deze eeuwenoude vraag heeft.

U kunt onze API gebruiken om invoerrechten voor de EU en GB te berekenen. Wij verzorgen op dit moment de nationale belastingen (BTW en accijnzen) voor Groot-Brittannië en vele EU-lidstaten, zoals Nederland, België, Zweden en Duitsland.

Controleer de benodigde aanvullende codes

In veel gevallen moet u op een douaneaangifte aanvullende codes invullen.

Deze kunnen te maken hebben met tariefpreferenties, verboden en beperkingen, antidumping, btw of accijnzen. Met behulp van onze API kunt u een overzicht krijgen van de vereiste aanvullende codes en / of een lijst met aanvullende codes valideren.

 • Vraag een lijst op met aanvullende codes
 • Valideer aanvullende codes
 • Vraag een beschrijving van aanvullende codes op

Is het benodigde papierwerk in orde?

Controleer de vereiste certificaatcodes of Y‑codes.

Zelfs als u een geldige GS-code en de juiste aanvullende codes heeft, kunnen er nog steeds importverboden en ‑beperkingen gelden. Zonder de vereiste documenten gaan uw goederen nog steeds niet door de douane. Gebruik onze API om erachter te komen welke documenten u nodig heeft en wat de bijbehorende SAD box 44-certificaatcodes zijn.

Merk op dat u in SAD-vak 44 ook codes voor bijzondere bepalingen kunt invoeren, ook wel Y‑codes genoemd. Deze codes zijn niet gerelateerd aan een daadwerkelijk certificaat. In plaats daarvan zijn ze een manier om bijvoorbeeld aan te geven dat het product op een goederenlijst staat die is vrijgesteld van een bepaalde beperking.

 • Vraag een lijst met vereiste certificaatcodes en / of Y‑codes op
 • Vraag een beschrijving van het certificaat en / of de Y‑code op
 • Valideer een lijst met certificaatcodes en Y‑codes – doorstaat deze combinatie van codes de douanecontrole?

Valideer douaneaangiftes

De hierboven genoemde validaties kunnen worden gecombineerd en leiden tot de krachtigste functie van onze API: automatische validatie van douaneaangifteregels voordat ze naar de douane worden verzonden.

Veel bedrijven vertrouwen op de foutmeldingen die door een douaneaangiftesysteem worden geretourneerd, maar dit is vragen om problemen. Douaneautoriteiten gebruiken voorspellende algoritmen om na te gaan wie waarschijnlijk onjuiste aangiftes doet.

Daarom is het beter om uw aangiftes te controleren voordat ze naar de douane gaan.

 • Valideer GS-code
 • Valideer aanvullende codes
 • Valideer certificaatcodes en Y‑codes
 • Controleer de verboden en beperkingen met betrekking tot douanewaarde, nettogewicht en / of aanvullende eenheden

Prijsstelling

We kunnen ons douane-informatieplatform verbinden met elk bestaand softwaresysteem, daar bestaat geen twijfel over. Maar de prijsstelling van onze API is afhankelijk van de complexiteit van de systemen die uw organisatie gebruikt. Wij rollen op dit moment onze API op grote schaal uit, dit vergroot de kans dat het softwareplatform dat uw organisatie gebruikt, al verbonden is.

API-integratie

Ons douane-informatieplatform naadloos verbinden met uw software::
Op aanvraag

Wij zijn Taric Support. En wij zijn bezeten van douane data.

Als douane informatie-experts duiken we graag in de allerkleinste details. Voor ons is het uitvogelen van complexe douaneregels en -wetgeving een soort sport. We draaien onze hand er niet voor om, om alle mogelijke databronnen minutieus te bestuderen, zodat we zeker weten dat alle informatie bij een goederencode compleet en actueel is. En zo weten we ook wat er nodig is om aan alle douaneformaliteiten te voldoen.

Lees ons manifest