navigation-menu
close
Probeer gratis

Uw alles-in-één platform voor douane-informatie

Lees ons manifest.

Ons manifest

Als douane informatie-experts duiken we graag in de allerkleinste details. Voor ons is het uitvogelen van complexe douaneregels en ‑wetgeving een soort sport. We draaien onze hand er niet voor om, om alle mogelijke databronnen minutieus te bestuderen, zodat we zeker weten dat alle informatie bij een goederencode compleet en actueel is. En zo weten we ook wat er nodig is om aan alle douaneformaliteiten te voldoen.

Deze diepgaande kennis van douaneregels en ‑voorschriften wordt nu belangrijker dan ooit. Douanebeambten gebruiken steeds vaker technologie op basis van voorspellende algoritmen, wat in het dagelijks leven betekent dat bedrijven die foutieve douanedocumenten insturen veel frequentere document- en vrachtcontroles kunnen verwachten. Dat leidt op zijn beurt tot onnodig extra gedoe, vertragingen en een toenemend aantal boetes die achteraf in de rechtbank moeten worden aangevochten.

Het is duidelijk dat we niet zonder digitale technologie kunnen om bij te blijven. Dus dompelden we ons onder in het enorme universum van douanegegevens en ontdekten we dat alle gegevens in feite al in een machine-leesbaar formaat zijn gestructureerd. Daar ontdekten we ook onze kans om die machine te bouwen.


In plaats van een traditionele handmatige oplossing voor contentbeheer, die nooit de actualiteit van de nieuwste douane-informatie bij kan houden, stelden we ons een wendbaar platform voor, dat online gegevens realtime leest en zich automatisch aanpast aan de extreem veranderlijke douaneomgeving; een stukje technologie dat gebruik maakt van Natural Language Processing, om ervoor te zorgen dat inhoud bijvoorbeeld over de grenzen heen correct wordt geïnterpreteerd. Zoals gezegd: we genieten van detail en complexiteit.

We zijn er nu trots op te kunnen zeggen dat we met Taric Support die machine hebben gebouwd.

Het is een alles-in-één douane-informatieplatform, dat altijd up-to-date is, realtime, om ervoor te zorgen dat u continu voldoet aan de huidige regels en voorschriften. We zijn erin geslaagd om dit voor elkaar te krijgen, want:

Wij zijn Taric Support. En we zijn bezeten van douane data.

Neem contact met ons op

Taric Support B.V.
Sluisplein 55 — Unit 64
1975 AG IJmuiden
Nederland

Bel ons: +31 85 303 6825
E‑mail: sales@​taricsupport.​com

Vind ons op LinkedIn

KvK: 60924179
BTW: NL854120294B01

Associated member of Fenex

Stel ons een vraag

Wij zijn Taric Support. En wij zijn bezeten van douane data.

Als douane informatie-experts duiken we graag in de allerkleinste details. Voor ons is het uitvogelen van complexe douaneregels en -wetgeving een soort sport. We draaien onze hand er niet voor om, om alle mogelijke databronnen minutieus te bestuderen, zodat we zeker weten dat alle informatie bij een goederencode compleet en actueel is. En zo weten we ook wat er nodig is om aan alle douaneformaliteiten te voldoen.

Lees ons manifest