De Taric Support - webapplicatie

Goederenstromen en aangiftes groeien in hoeveelheid en complexiteit. Hierbij is het belangrijk om op een efficiënte manier om te gaan met aangiftes. Onze applicatie helpt u om aangiftes zo snel en goed mogelijk voor te bereiden.

Goederencodes

Alle beschikbare informatie is niet alleen uitgebreid maar ook volledig up-to-date en dus betrouwbaar. Uiteraard worden alle nieuwe maatregelen direct verwerkt en aangepast. Hierdoor verkleint u het risico om aangiftes te doen op basis van verouderde of incorrecte informatie. Zo zijn er altijd de actuele transponeringstabellen aanwezig en het overzicht van contingenten per ordernummer.

Antidumpgoederen

Een aangifte doen op een land van oorsprong met antidumpregelingen kan vervelend uitpakken. Het belang van de correcte informatie op het juiste moment is dus erg hoog, en kan u als gebruiker van deze antidumpingmeldingen, behoeden voor enorme missers in het proces. Dit kunt u zelf actief in het systeem opzoeken om uw aangiftes voor te bereiden en de juiste tarieven bij de juiste landen van oorsprong te vinden. Voor terugkerende aangiftes kunnen wij dit proces ook automatiseren via onze "integratiemodule".

Indelingsverordeningen en nieuwe maatregelen

Tariferingen zijn bijgewerkt op basis van de indelingsverordeningen. Dit geldt ook voor de afgelopen 4 jaar. Voor de codes zijn er extra aantekeningen en toelichtingen van zowel GN -en GS informatie beschikbaar.

Zoekfuncties

Heeft u het volledige douaneboek al uit uw hoofd geleerd? Dat hoeft niet. Binnen de applicatie kunt u eenvoudig zoeken op trefwoord, (delen van) goederencodes, of op een combinatie van bijvoorbeeld goederencode en oorsprong en import/export. Daarnaast zijn er er slimme zoekfuncties ingebouwd zoals bij antidumpingheffingen, een geschiedenis van veelgebruikte zoekopdrachten en het zoeken naar BTI's.

Dual-use / strategische goederen

Alle door ons gebruikte goederencodes zijn gebaseerd op de Europese dual-use verordening. U kunt dit onderdeel dan ook handig en snel gebruiken bij de regels voor de export en doorvoer.

EBTI

Een juiste indeling in het douanetarief is een belangrijke factor in uw prijsbepalingen. Taric Support helpt u hierbij met een totaal overzicht van alle afgegeven BTI 's in Europa met bijbehorende foto's en/of tekeningen, waarbij ook de historie wordt vastgehouden. De BTI is net als de rest van de informatie makkelijk vindbaar aan de hand van de relevante goederencode, u hoeft dus niet meer met meerdere schermen/tabbladen te werken om informatie te vinden over een goederencode.

Accijnzen en verbruiksbelastingen

Bespaar tijd en geld. Op bijna alle niet-verwarmbare dranken rust in Nederland, bij invoer of verbruik, namelijk een accijns of verbruiksbelasting. Zie in een overzicht heel duidelijk bij welke goederen er Accijnzen en verbruiksbelastingen gehanteerd worden, per wanneer en wat de exacte bedragen daarvan zijn.