navigation-menu
close
Probeer gratis

CUS-code, wat is dat en hoe werkt het?

Met de komst van het DMS is het bij de aangifte van chemische stoffen verplicht een CUS-code op te geven. Lees meer over de CUS-code. Je vindt de CUS-code ook in Taric Support.

Met de komst van het DMS is het bij de aangifte van chemische stoffen verplicht een CUS-code op te geven, ter aanvulling op de gebruikelijke GN-code.

Een CUS-code is een referentienummer dat verwijst naar de Europese douanelijst van chemische stoffen, het ECICS (European Customs Inventory of Chemical Substances).

Op basis van de CUS-code is bepaald vanuit de Europese Verordening over de productie van en handel in chemische stoffen (REACH Regulation EC 19072006) wat de regels zijn rondom de productie, het gebruik of de invoer van de stoffen. 

CUS-code opzoeken

De CUS-code kan opgezocht worden in de zo’n 50.000 records bevattende ECICS-database. Het is nog makkelijker de CUS-code direct op te zoeken in Taric Support. 

Alle CUS-codes zijn geïntegreerd in Taric Support en gekoppeld aan goederencodes. Dat maakt het vinden van de juiste CUS-code heel makkelijk en scheelt je veel tijd.

11 oktober 2023

Wij zijn Taric Support. En wij zijn bezeten van douane data.

Als douane informatie-experts duiken we graag in de allerkleinste details. Voor ons is het uitvogelen van complexe douaneregels en -wetgeving een soort sport. We draaien onze hand er niet voor om, om alle mogelijke databronnen minutieus te bestuderen, zodat we zeker weten dat alle informatie bij een goederencode compleet en actueel is. En zo weten we ook wat er nodig is om aan alle douaneformaliteiten te voldoen.

Lees ons manifest